söndag 7 december 2014

Snittar till glöggen

Andra advent har precis firats med en liten glöggsammankomst med kära vänner! Som tilltugg till glöggen hade jag gjort lite snittar, typ. Tre stycken "salta", alltså mer matiga, och tre stycken söta. Här kommer en bildkavalkad! (Recept eller länkar till recept finns nedanför bilderna.)




Tunnbrödsnurror med färskost, fetaost, ruccola och granatäpplekärnor - en ny favorit!

Surdegsknäcke, en bit manchego och aprikosmarmelad.


Räkor och saffransaioli på kavring. Jag köpte färdig aioli på fiskaffären och blandade i lite saffran - enkelt!

Rocky road (ett måste till jul) hittar du ett enkelt recept på här. Jag tar salta jordnötter för jag gillar sött och salt tillsammans, och även lite Dumlekolor i.

På fatet längst fram är det mjuk pepparkaka (gjord från mix) med messmörskräm och hjortronsylt. Messmörskrämen gör du så här: Blanda ihop 1 dl messmör, 1 dl creme fraiche, 2 dl mascarpone och 1 dl florsocker.

Små pajer med lingonkolafyllning. Underbar smakkombination! Receptet (på en stor paj) finns här.

Inga kommentarer: